Beskrivelse av arrangement

INTROKURS

Oppmøte klokka 18.00 på brygga ved klubbhuset.

Kurset varer i ca. 3 timer.

Sted: Arendal kajakklubb

Kurset koster kr. 550.

Påmelding via https://www.vaattkort.no/Event/Dicipline/3. Finn ønsket kurs i listen, velg Påmelding og lag deg en bruker dersom du ikke allerede har en.  Dersom du tidligere har tatt våttkort, gi kursleder beskjed, så kan de søke det opp.

NB: Det forutsettes betalt medlemskap i Arendal Kajakklubb for å delta på kurset.  Medlemskap bes være innbetalt innen 2 uker før kurs. Dette for å få bestilt og ordnet med nøkkelkort som deltakere kan få etter endt INTROKURS, på kursdagen. Ta kontakt med
 kasserer@arendalkajakklubb.no
  ved spørsmål vedrørende medlemskap.

Hvis du ikke ennå er medlem, ser du hvordan du kan melde deg inn her:   Bli medlem

Legg merke til at det er mulig å tegne familiemedlemskap for de av dere som har flere som vil padle i familien. (Det er krav om at alle familiemedlemmer som bruker klubbens utstyr har minst introkurs).

Avslutningsvis får dere utdelt våttkort fra Padleforbundet, samt nøkkelkort til klubbhuset.

På kurset får du praktisk info om klubben og de ulike kajakkene. Dette innebærer opplæring i hvordan håndtere og ivareta kajakker og utstyr, samt noe tørr-trening og gjennomgang av utstyr før vi går ut på vannet i kajakkene.

Det vil bli innføring i hvordan man entrer en kajakk, enkle padleteknikker og innføring i kameratredning.

Alle skal i vannet i løpet av introduksjonskurset.

Utstyr og bekledning styres av årstid og temperatur i vannet. På vinter, tidlig vår og høst er det fremdeles kjølig i vannet, da er tørrdrakt å foretrekke, men en våtdrakt med ullundertøy og vindjakke fungerer også. Det er da ekstra viktig å ha med komplett skift. Ull er gull selv om det er "sommer".

Det anbefales å bruke våtdrakt under kurset, men badetøy er også i orden hvis vanntemperaturen er ok for deg. Det blir BADING. Eksempel på annet utstyr dere trenger; (bortsett fra kajakk, åre og spruttrekk) hansker/votter, sko (gjerne uten skolisse, da disse kan henge seg fast i kajakken og må tåle saltvann).

Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling.

Kurset gir våttkort i henhold til NPF våttkortstige.

Les mer om kursinnhold her: http://www.padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/introkurs-hav/

Spørsmål kan best rettes til kursholder. Skulle du bli syk rett før kurset, vennligst kontakt kursholder.

Velkommen som medlem i AKK!

Håper dette vil være med å stimulere dere til masse padling fremover!

MANDAGSTRENING/SIRKELTRENING:

Dette er trening for alle som ønsker å komme i gang med fellestreninger. Det blir hovedsakelig intervallbasert trening med klubben som utgangspunkt.

ONSDAGSTUR:

Dette er ett inkluderende tilbud som passer for alle, spesielt nye padlere. Turene blir ledet av frivillige turkoordinatorer og vi padler fra kajakklubben, med mindre noe annet er spesielt annonsert.

Vel møtt til både nye og "gamle" padlere!

Levert avIdrettenOnline