Overnattingstur med AKK til Auesøya 1.mai!

Overnattingstur med AKK til Auesøya 1.mai!


Arrangør: Arendal Kajakklubb

Tid


Sted

Vis kart

Auesøya ligger på grensen mellom Grimstad og Lillesand og i begynnelsen av mai er det som særpreger øya alle påske- og pinseliljene du ser i dette området.


Overrettssakfører Henrik Lundh gav den østre delen av øya til Grimstad kommune. Lundh ville at øya skulle bli brukt av alle og dermed ble øya vernet av kommunen. Grunnen til at det er så mange påskeliljer på øya er på grunn av Lundhs spesielle vennskap. Han var en god venn av slottsgartneren og fikk løk av gartneren og disse ble så plantet på øya ved småbruket hans. Det skal være ca.30 forskjellige sorter og tusenvis av liljer. 

Linker med info om Auesøya

Auesøya landskapsvernområde | Hiking | Grimstad | Norway (visitnorway.no)

Ble «påskeøy» med slottets liljer – NRK Sørlandet – Lokale nyheter, TV og radio


Praktisk info :

Avreise fra klubben kl.11.00 søndag 30.april. Du må selv ta med nødvendig utstyr for overnatting og mat for turen. Vi padler ut fra Svennevig bru hvor det er en offentlig badeplass med god parkering. Derfra og ut til østre delen av Auesøya er det i overkant av 5 km ( som en tur fra klubben til Merdø ).

Vi vi gjerne ha påmelding til : jornfredriks@gmail.com . Skriv antall og om du har behov for transport av kajakk. Frist for påmelding er torsdag 27.april.


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.