Padlehelga Merdø

Padlehelga Merdø


Tid


  • GRUNNKURS HAV og GRUNNKURS SURFSKI og TEKNIKKURS HAV, samt turpadletilbud til de som ikke tenker ta utviklingskurs innen padling! En gøy helg spekket med masse sosialt, mulighet  for å videreutvikle seg inne padling og for å treffe andre padlefantaster- treffe og bli kjent med andre som deler samme interesse som deg; nemlig kajakkpadling


Oversikt over alle våre planlagte kurs i havpadling finnes på vaattkort.no  og /eller http://padling.no/terminlister/ (se etter Arendal Kajakklubb i kolonnen for Sted). Kursene legges også ut som arrangement i facebook gruppen: Arendal Kajakklubb, og på vår hjemmeside, men merk at påmeldingen skjer via vaattkort.no. eller padling.no

Tanken er at vi reiser ut fredag den 07. juni, for å etablere campen på Merdø. AKK disponerer to lavvoer, som kan huse en del av utstyr. Ellers er det tiltenkt at man tar med egne telt. Alle bringer med egen mat, men AKK ordner med griller i fellesområde.
Vi håper på bål og felles hygge rundt bålet om kvelden.


GRUNNKURS HAV med overnatting i telt. 

(Tenk praktisk pakking, alt må fåes plass til i kajakken, telt, sovepose, liggeunderlag, proviant for hele helgen etc.) Overnatting blir på Merdø øy utenfor Arendal. https://kart.gulesider.no/?q=merd%C3%B8%2C+arendal Parkering fortrinnsvis ved Hove camping. Avreise fra Hove fredagen. Klokkeslett kommer senere. Grunnkurs deltakere vil bli tilbudt å padle med instruktør fra Hove på dette tidspunktet. Deltakere må møte ca. kl. 17. Vi vil frakte kajakker, årer og spruttrekk fra AKK i kajakkhenger til Hove- som grunnkursdeltakere får disponere på kurset. Det blir også tilbudt følgebåt som kan være behjelpelige med litt av bagasjen. Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken. Les mer om kursinnhold her: http://padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/grunnkurs-hav/ Pris Kursavgift 1800,- NOK.
 Kursene er fra kl 10- 17, lørdag og søndag.

Annet utstyr dere trenger er: (bortsett fra kajakk, åre og spruttrekk) Hansker Sko (gjerne uten skolisse og må tåle saltvann)🙂 Det kan fremdeles være kjølig i vannet, så en tørrdrakt er selvsagt best. En våtdrakt med ull undertøy og vindjakke fungerer også bra, men da er det ekstra viktig å ha med komplett skift. 🙂 Så ull er gull selv om det er "sommer". Det blir BADING 🙂 Ting du må ha med i båten på kursdagene: -Ekstra undertøy av ull -Lue og votter -Varm jakke -Varm drikke -Niste -Vanntette poser* -* 2 lag med bærepose fungerer også dersom du ikke har vanntette pakkposer. 

https://www.vaattkort.no/Event/Dicipline/3


GRUNNKURS SURFSKI med overnatting i telt.

Dette er kurset for deg som vil ha det lille ekstra ut av padlingen og som ønsker utfordre seg selv litt mere, som feks er ute etter lære litt om øktplaner for bedre treningseffekt, og bedre kunne aksellere for å klare rekke surfe på bølgene ;-) Eller for deg som ganske enkelt ønsker padle kajakk, men som synes det virker skummelt med skjørt.

Deltakeren introduseres til surfski og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom praktisk øvelse lært å bruke surfski, åre, leash og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

Mål
Deltageren introduseres til surfskien og utstyret. Etter endt kurs har deltageren gjennom praktisk øvelse lært å bruke surfski, åre, sikkerhetsline og vest.
I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

Innhold
• Om klubben, padleforbundet og Våttkortstigen
• Innføring i utstyr
• Transportere, løfte og bære kajakk og utstyr
• Ilandstigning og entring fra/til relevante plasser
• Sikring av kajakk etter ilandstigning
• Grunnleggende padleteknikk (framdriftsteknikk og støttetak)

• Redningsteknikker (komme seg opp i kajakken på egenhånd og kameratredning)
• Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannskap

Gjennomføring
• Praktisk med padling i fokus.
• Kursleder vurderer ut ifra lokale forhold hvor mye teori og praksis som legges inn for å nå kursets mål og komme igjennom innholdet
• Trening gjennom flere mindre moduler i forbindelse med klubbtrening, for eksempel økter på inntil 2 timer.

https://www.vaattkort.no/Event/Booking/3937


TEKNIKKURS - HAV med overnatting i telt.
(Tenk praktisk pakking, alt må fåes plass til i kajakken, telt, sovepose, liggeunderlag, proviant for hele helgen etc.)

Deltakeren får en grundig gjennomgang av grenens tekniske ferdigheter, både med hensyn til teknikk og sikkerhet. Etter endt kurs kan deltakeren utføre god teknikk i rolige omgivelser.

Pris Kursavgift 2100,- NOK ( Medlemmer i NPF)

Krav til deltakelse - Grunnkurs eller vise til padleerfaring som tilsvarer grunnkurs kompetanse.

Les mer om kursinnhold her:
http://padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/havpadling/teknikkurs-hav/

Kursene er fra kl 10- 17, lørdag og søndag.

Annet utstyr dere trenger er:

(bortsett fra kajakk, åre og spruttrekk)
Du må ha HJELM og TAUELINE (Klubben har noen hjelmer og taueliner, som kan lånes ut til kurs).
Hansker
Sko (gjerne uten skolisse og må tåle saltvann)🙂

Det er fremdeles kjølig i vannet, så en tørrdrakt er selvsagt best. En våtdrakt med ull undertøy og vindjakke fungerer også bra, men da er det ekstra viktig å ha med komplett skift. Et bra teknikk kurs inneholder mye bading 🙂 Så ull er gull selv om det er "sommer"
Det blir BADING    🙂  

Teknikken trenes på flatt vann og i bølger (vist vi finner noen)

Ting du må ha med i båten på kursdagene:
-Ekstra undertøy av ull
-Lue og votter
-Varm jakke
-Varm drikke
-Niste
-Vanntette poser*
-* 2 lag med bærepose fungerer også dersom du ikke har vanntette pakkposer.

Spørsmål kan best rettes til Pelle Aslak Boye; mobil 48170408 , mail; Pelleboye@gmail.com eller på fb; messenger arendalkajakklubb


INFO:

Kursene er fra kl 10- 17, lørdag og søndag.

Det bes om og forventes at deltakere på grunnski hav/ surfski som skal delta på kurs og som trenger låne kajakker og utstyr, kommer ned på klubben torsdag ettermiddag/ kveld for å hjelpe losse egen kajakk på henger.

Eksakt tidsrom kommer vi nærmere til.


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.