Oppstart av barnepadling - Allidrett :-)

Postet av Arendal Kajakklubb den 30. Apr 2019


Arendal kajakklubb ønsker velkommen til oppstart av Allidrett for barn i alderen 8 til og med 12 år. 

Allidretten har fokus på både kajakk og andre uteaktiviteter. Du får være med på flere ulike idretter, varierte øvelser og mye moro. Du vil møte fire engasjerte voksne ledere på treningene.  Allidretten i Arendal kajakklubb starter i mai og holder på til desember. Se egne plan og datoer i kalendere vår, her på hjemmesiden. 

De aller fleste gangene gjennomføres aktivitetene på/ved EB-stranden på Hisøy, men følg med på planen, for når høsten kommer har vi andre fremmøtesteder.

Det er ikke nødvendig med tidligere erfaring eller eget utstyr.  Arendal kajakklubb har kajakker, årer og nødvendig utstyr, men du må ha medegen redningsvest og litt ekstra klær

Treningene foregår tirdager fra 17.00-18.00. 

Kari Elin Bratteland er damen som er hovedansvarlig for tilbudet til barn ved Arendal Kajakklubb. Hun jobber med idrett til daglig og har lang erfaring som trener fra Allidrett (barn 6-12 år) og trener på Basistrening for ungdom (13-16 år). Hun er en meget erfaren kurslærer i Agder idrettskrets, for trenere innen barneidrett. Arendal Kajakklubb er veldig heldige som har fått henne med på laget for kommende sesong, så vi håper på god respons og godt oppmøte fra medlemmer og barn. 

Vi er også veldig heldige å ha med oss 3 andre engasjerte voksne og under finner dere kontakt informasjon til samtlige : 

Kari Elin Bratteland : kari.e.bratteland@uia.no. Mobil : 918 73 595

Gro Vale : gro@hoveleirskole.no. 922 69 964

Kurt Nedenes : kurt.nedenes@sshf.no. Mobil : 414 14 239 

Trond Friisø : friisoe@online.no. Mobil : 907 86 244 


Treningene foregår tirdager fra 17.00-18.00. Vel møtt :-) 

Se i kalendere her på hjemmesiden, for mer detaljert informasjon på hver enkelt trening :-) 0 Kommentar

Utforskningsturer for å lage ruter og turforslag

Postet av Arendal Kajakklubb den 29. Apr 2019


Alle Padleled turene ligger også i kalenderen vår, her på hjemmesiden. 


1. Tirsdag 7 mai:

Enkel tur på ca 20 km hvor vi skal finne ruter og lage turforslag for «padleleden». Prosjektet som skal tilrettelegge for roing - og turpadling. Vi starter fra Arendal Kajakklubb kl 09.00 og padler opp elven og ut til Jerkholmen. Regner med å være tilbake ved klubben ca. kl 15. Værforbehold. Spørsmål besvares på tlf. 46780389


2. Tirsdag 14 mai:

Enkel tur på ca 20 km hvor vi skal finne ruter og lage turforslag for «padleleden». Prosjektet som skal tilrettelegge for roing - og turpadling. Vi starter fra Arendal Kajakklubb kl 09.00 og padler ut Tromøysundet til Frisøya ved Eydehavn. Vi regner med å være tilbake ved klubben ca kl 15. Værforbehold. Spørsmål besvares på tlf 46780389


3. Tirsdag 21. mai:

Enkel tur på ca 20 km hvor vi skal finne ruter og lage turforslag for «padleleden». Prosjektet som skal tilrettelegge for roing - og turpadling. Vi starter fra Arendal kajakklubb kl 09.00 og padler ut Galtesund. Turen går via Merdø og Gjesøya og så tar med kajakkene opp i Gjerstadvannet. Kort og ganske enkel bæring. Vi regner med å være tilbake ved klubben ca. kl 15.00. Værforbehold. Spørsmål besvares på tlf 46780389.


4. Tirsdag 28 mai:

Enkel tur på mellom 20 og 25 km hvor vi skal finne ruter og lage turforslag for «padleleden». Prosjektet som skal tilrettelegge for roing - og turpadling. Vi starter fra parkeringsplassen ved Ytre Stølen på Buøya kl 09.00 og padler til Fårholmen i Eikelandsfjorden. Vi regner med å være tilbake på Ytre Stølen ca. kl 15.00 Værforbehold. Spørsmål besvares på tlf 46780389.


5. Tirsdag 4 jun:

Enkel tur på mellom 20 og 25 km hvor vi skal finne ruter og lage turforslag for «padleleden». Prosjektet som skal tilrettelegge for roing - og turpadling. Vi starter fra parkeringsplassen ved Ytre Stølen på Buøya kl 09.00 og padler inn til enden av Rånakanalen. Vi regner med å være tilbake på Ytre Stølen ca. kl 15.00 Spørsmål besvares på tlf 46780389.


0 Kommentar

1. mai tur til Jomfruland!

Postet av Arendal Kajakklubb den 19. Apr 2019


INFOSKRIV 1.MAITUR AKK

Oppmøtested:            Arendal kajakklubb
 Avreise:                        08.00   

Alt oppmøtested:      Valletangen 3 (Utsettingsplass)

Turleder:                       Trond-Inge Terjesen, mob: 95 27 96 88

Ass. Turleder:             Martin Hirte/ (Per Aage Gabrielsen)

Transport henger:      Roald

Retur AKK:                  Ca 18-20


1.mai tur Jomfruland

Oppmøte Arendal Kajakklubb kl 07.30. Her tar vi ut kajakker og laster hengeren for dem som har behov for det.
Vi reiser fra klubben kl 08.00. Estimert reisetid 1t og 20min. Vi ankommer Valle ca 09.30 hvor vi parkerer bilene på et jorde rett i nærheten av utsettingssted. Dette er privat og avgiftsbelagt. Det finnes kommunal parkering ca 600m fra utsettingssted. Denne er også avgiftsbelagt.
Vi skal være på vannet kl 10.00 !!!


Planen er at vi på vei ut til Jomfruland padler en mellomlang tur (gul-rute). Ruten er ca 12,5km. Det blir i rolig tempo med stopp underveis. Padling ut beregnes til ca 2-3t


På Jomfruland parkeres kajakkene på stranden ved rutebåtkaia hvor vi tar oss en lunsj før vi drar innover øya for å se på hvitveisblomstringen. Vi beregner å være på Jomfruland i 2-3t. Sees an av vær og deltakernes ønsker. Turleder har overordnet avgjørelse på dette. Avgjørelse på dette tas i lunsjen.
Etter endt opphold på Jomfruland padler vi grønn rute tilbake til Valle (ca 9km ++). Vi beregner å padle fra Jomfruland senest 16.00. Retur estimeres til 2t. Tilbake i Valle pakker vi bilene og drar tilbake til Arendal Kajakklubb.


Ferdigheter
Deltakere som skal bli med på turen bør ha grunnkursferdigheter og være vant til å padle noen timer/kilometer i kajakken. Vi padler i utgangspunktet forholdsvis skjermet men det vil bli en eksponert krysning hvor det kan bli litt vind og bølger.
Turledere er kurset opp til aktivitetsledere
For medlemmer som ikke har padlet så mye, anbefales det å vente med turen til de får mer erfaring.


Generell info
Alle deltakere skal padle sammen som en gruppe hele tiden. Hvis noen har behov for en stopp av en eller annen årsak meldes det til en av turlederne underveis.
Alle må ta med litt energirik mat og drikke som er lett tilgjengelig i kajakken underveis. Vi har opplevd at deltakere har gått «tomme» på vei tilbake.
Deltakerne må kle seg etter dagens forhold, og husk at det kan fremdeles være kaldt i vannet. Ta med lue og votter som er lett tilgjengelig under padling.
Husk å ta med klær og sko som dere kan gå med når vi kommer frem og godt med mat til lunsj.

Det er viktig at alle er med og hjelper hverandre med utsetting og pakking av kajakker slik at vi kommer raskt på vannet.
Det kan bli endringer i rutevalgene hvis været tilsier det.

Vi beregner å være borte hele dagen.
 
Hvis alle følger disse rådene har vi et godt grunnlag for en flott turdag.
 

INGEN SKAL PADLE ALENE
 

Mvh
Trond-Inge Terjesen0 Kommentar

Arendal Kajakklubb blir med i arbeidet for tilrettelegging av fremtidens tur -og havpadling.

Postet av Arendal Kajakklubb den 19. Apr 2019Arendal Kajakklubb blir med i arbeidet for tilrettelegging av fremtidens tur -og havpadling.


Det jobbes for tiden med å lage offisielle padlekart og med å tilrettelegge for roing, tur og havpadling langs kysten. Dette er en del av den store satsingen på miljøvennlig turisme, på folkehelsen og friluftslivet generelt.


Vi er noen i AKK som alt er igang med dette og vi vil veldig gjerne ha med flere. Vi vil i stor grad kombinere det vi skal gjøre med vanlige padleturer. I første omgang prøver vi å finne ruter og lage turforslag som passer for nybegynnere og beskriver disse med noen tekster og kanskje noen bilder. Beskrivelsen skal gjerne si litt om spesielle forhold som en padler bør være oppmerksom på og eventuelt om det er noen severdigheter eller kanskje tur-stier i tilknytning til padleruta. Butikker, kiosker og tilgang til ferskvann er også informasjon som en padler kan ha god nytte av. Et turforslag for nybegynnere kan beskrive et startsted med parkering og enkel utsetting av kajakk og en fin teltplass innenfor en radius av 10  kilometers padling i beskyttet farvann. Etter hvert vil forslag til ruter og turer bli av mer forskjellig karakter. På litt sikt vil det bli en padleled nedover langs hele kysten hvor man f. eks kan overnatte i de nye kysthyttene. I Aust-Agder har vi fire slike. Lyngør fyr, Furøya, Seilerhytta og Store Torungen. Alle drives i regi av Aust-Agder Turistforening og har onlinebooking.


Kyststrekningen som vi skal jobbe med hører til kommunene Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør. Forslagene våre vil bli sendt til Norges Padleforbund og etter en evaluering og eventuell tilpasning, vil de bli sendt videre for å implementeres i Statens Kartverk. Og da kan alle laste dem ned og dra på tur.


En viktig del av arbeidet vil bli å finne de best egnede plassene for sjøsetting av kajakker og finne de fineste stedene hvor man kan raste eller overnatte. Dette vil legge føringene for mange av rutene og turforslagene. Det vil bli aktuelt å søke om tillatelser og tilskudd for tilrettelegging av forskjellige slag. Det kan være etablering av steder hvor man kan sjøsette kajakker, lage egnede landingssteder for kajakker,  rydding av rasteplasser og teltplasser og sette opp gapahuker osv. Det vil også bli satt opp skilter og informasjonstavler etter hvert som ting kommer i stand. Dette er et arbeid som vil gå over tid. Viktige ressurser er lokalkjennskap, litt kunnskaper om friluftsliv og kreative ideer. Alle slags innspill mottas med takk.


E-mailadesse:    padleled@arendalkajakklubb.no


Ps:

Vestfold ligger litt foran oss i løypa: https://www.youtube.com/watch?v=dAmkaV-S6zo


Mvh Padleled-gruppa i Arendal Kajakklubb0 Kommentar

Dugnad !

Postet av Arendal Kajakklubb den 5. Apr 2019

Plan : 

Nye kajakkhyller, flytte barnekajakker til konteineren på Tangen! 

Håper mange møter :-) 
0 Kommentar

Klubbkveld - onsdag 10/4-19 kl. 18.30-20.30

Postet av Arendal Kajakklubb den 5. Apr 2019

Vi starter sesongen med gjennomgang av årets padleaktiviteter og annet som skjer i klubben, litt om utstyr, lett servering og sosialt. 0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline