Trening i klubben

Postet av Arendal Kajakklubb den 30. Mar 2022

Arendal Kajakklubb er en klubb for og med flere kategorier kajakkpadlere. Felles er padlegleden og det å være ute på sjø og vann i en farkost som verken bråker eller forurenser. Noen bruker kajakken som et treningsredskap, mens andre har naturopplevelsen I fokus. Kajakkpadling (med litt innsats) gir økt styrke i hele overkroppen, og bedrer kondisjonen. Noen bruker også kajakken til konkurranser. I klubben vår har vi lang tradisjon for deltagelse i turløp (maraton). I de siste åra er tendensen at flere har gått over til trening og konkurranser i surfskipadling. Dette handler også om å komme først til mål, men gjerne med medvind og bølger som viktige elementer. Denne grenen av flattvannspadlingen gir gode muligheter for adrenalinkick, og blir stadig mer populær. Mange padler også surfski fordi det rett og slett er sabla gøy.

Skal man bli en bedre padler, må man naturligvis trene på dette. I padlesesongen forbereder man seg best ved hyppig utendørs padling, mens i vinterhalvåret kan man velge alternative aktiviteter for å forbedre styrke, kondisjon og teknikk.

Vi kan tilby følgende fellestreninger:

Vinterhalvåret 

Sirkeltrening. Padlerelaterte styrkeøvelser. Mandager.

Intervalltrening. Vi bruker padlemaskin, romaskin, stakemaskin og spinningsykkel. Torsdager.             

Begge treningene er i klubbens treningsrom kl.18:00.

Sommerhalvåret 

Surfskitrening. Padling og øving i redningsteknikk i bølger (vi padler uansett vær og vind).

Torsdager kl. 17:30 (ferdig skifta og klar for padling) fra Stølsviga, Hisøy.

Klubben har flere kategorier surfski, også dobbel. Gi beskjed om du har lyst til å prøve deg i dobbel sammen med en erfaren surfskipadler (det kan være lurt å begynne i en dobbel ).

Vi har tidligere også hatt fellestrening på flattvann. Dersom noen er interessert i dette, ta kontakt så får vi til noe.

Spørsmål om kajakk/surfski og trening kan rettes til

Ragnar (94783040) eller Knut Bjørn (91126948).
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.