Surfski NM Risør

Postet av Arendal Kajakklubb den 26. Okt 2020

Surfski-NM lørdag 26. september

 

Risør ro- og padleklubb stod i år som arrangør av surfski-NM, lørdag 26. september. Løypa var opprinnelig tenkt med start på Lyngør og mål i Risør, men pga vindretningen 

(N/Ø) ble den padla motsatt, altså start i Risør sentrum og målgang på Lyngør. Det var svært krevende forhold under løpet, med sterk vind og signifikant bølgehøyde på 1,5 meter med bølgetopper på opptil 3 meter. Blant de 50 deltagerne ble det derfor en del velt i de røffe forholda utenfor Sildodden. Padlerne fikk virkelig pusha grensene sine, men de aller fleste kom seg helskinna til mål. Sikkerheten var godt ivaretatt med følgebåter, og ikke minst tracking av samtlige deltagere.

Arendal kajakklubb stilte med fem deltagere. Bjørn Fossestøl, Ragnar Andresen og Hans Jørgen Mørch deltok i NM-klassen, SS1, mens Kristian Hermansen og Øystein Kvam padla sammen i SS2. Norgesmester ble Gleb Greben, foran Mats Grov og Anders W Andersen, alle fra Oslo KK. Bjørn kjempa seg inn til en god 18. plass, mens Ragnar og Hans Jørgen fullførte i fin stil (og uten velt) til hhv 21. og 30. plass. Blant toerne, som ikke var NM-klasse, padla Kristian og Øystein inn til en flott 2. plass. Dameklassa ble vunnet av Randi Nygaard, OKK, foran Bente Solberg, BSI og Astrid Arnesen, OKK. 22 forskjellige klubber var representert. Dette viser at surfski er ei gren i vekst. 

En svært dyktig arrangørstab, med Bengt Adeler bak tømmene, hadde forberedt seg meget bra. All honnør til Bengt og staben hans for et prikkfritt arrangement.

KB

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.