Trening i klubben

Postet av Arendal Kajakklubb den 30. Mar 2022

Arendal Kajakklubb er en klubb for og med flere kategorier kajakkpadlere. Felles er padlegleden og det å være ute på sjø og vann i en farkost som verken bråker eller forurenser. Noen bruker kajakken som et treningsredskap, mens andre har naturopplevelsen I fokus. Kajakkpadling (med litt innsats) gir økt styrke i hele overkroppen, og bedrer kondisjonen. Noen bruker også kajakken til konkurranser. I klubben vår har vi lang tradisjon for deltagelse i turløp (maraton). I de siste åra er tendensen at flere har gått over til trening og konkurranser i surfskipadling. Dette handler også om å komme først til mål, men gjerne med medvind og bølger som viktige elementer. Denne grenen av flattvannspadlingen gir gode muligheter for adrenalinkick, og blir stadig mer populær. Mange padler også surfski fordi det rett og slett er sabla gøy.

Skal man bli en bedre padler, må man naturligvis trene på dette. I padlesesongen forbereder man seg best ved hyppig utendørs padling, mens i vinterhalvåret kan man velge alternative aktiviteter for å forbedre styrke, kondisjon og teknikk.

Vi kan tilby følgende fellestreninger:

Vinterhalvåret 

Sirkeltrening. Padlerelaterte styrkeøvelser. Mandager.

Intervalltrening. Vi bruker padlemaskin, romaskin, stakemaskin og spinningsykkel. Torsdager.             

Begge treningene er i klubbens treningsrom kl.18:00.

Sommerhalvåret 

Surfskitrening. Padling og øving i redningsteknikk i bølger (vi padler uansett vær og vind).

Torsdager kl. 17:30 (ferdig skifta og klar for padling) fra Stølsviga, Hisøy.

Klubben har flere kategorier surfski, også dobbel. Gi beskjed om du har lyst til å prøve deg i dobbel sammen med en erfaren surfskipadler (det kan være lurt å begynne i en dobbel ).

Vi har tidligere også hatt fellestrening på flattvann. Dersom noen er interessert i dette, ta kontakt så får vi til noe.

Spørsmål om kajakk/surfski og trening kan rettes til

Ragnar (94783040) eller Knut Bjørn (91126948).

Nå kan du melde deg på kurs i Arendal Kajakklubb!

Postet av Arendal Kajakklubb den 27. Mar 2022

Det første introkurset er allerede 21 april :)

INTROKURS

Nå har vi satt opp flere Introkurs for 2022 sesongen! Dette er et 3-timers kurs for nybegynnere. På kurset får du praktisk info om klubben og de ulike kajakkene, og hvordan du håndterer kajakk og utstyr. Etter endt kurs har du gjennomgått kameratredning og lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. 

Les mer om kurset her 


GRUNNKURS HAV

Grunnkurset er på 16 timer og er for deg som er nybegynner, eller for deg som har padlet litt og bare vet at du vil padle mer! Du introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har du vært gjennom enkle praktiske øvelser, lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg blir du kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken. 

Kurset foregår på Buøya, lørdag kl. 09-18, og søndag kl. 09-16.

Les mer om kurset: https://vaattkort.no/Event/10200


TEKNIKKURS HAV

Teknikkurset er på 16 timer og er for deg som allerede har grunnkurs og som ønsker å bygge videre på denne kunnskapen. Kurset er en ypperlig anledning til å bli trygg i kajakken, og utvikle dine ferdigheter gjennom lek og utfordringer. Du lærer flere styreteknikker, bruk av tauline, du finsliper litt redningsteknikker og introduseres for rulla. Målet er å utvikle teknikken din og gjøre deg til en habil padler og utfordre deg i litt urolig sjø. 

Kurset foregår på Buøya utenfor Arendal, lørdag 09.00-18.00 og søndag 09.00-16.00

Les mer om kurset: https://vaattkort.no/Event/10223

 

PÅMELDING

Du kan melde deg på kursene via vår hjemmeside eller du kan logge deg på https://vaattkort.no/ Velg tur/hav under "alle grener"

Finn aktuelt kurs som avholdes i Arendal.  For å melde seg på må man ha en brukerprofil - trykk påmelding og opprett ny bruker. Meld deg på.

Du må være medlem i Arendal Kajakklubb for å delta på kurs. Du kan melde deg inn her: https://arendalkajakklubb.no/p/33063/bli-medlem .

Betaling kan enkelt vipses til Arendal Kajakklubb (115272) eller innbetales kontonummer: 2801.23.75672.


Vi inviterer til planlegging og idémyldring for sesongen 2022 i vårt klubblokale

Postet av Arendal Kajakklubb den 13. Mar 2022

Torsdag 17. mars kl. 18:30 inviterer vi for å planlegge årets kurs.

Vil du være med og holde kurs for nye og eksisterende medlemmer av Arendal Kajakklubb?

Dersom du ønsker å bidra med å være kursleder eller kursassistent er du hjertelig velkommen til å delta på planleggingen😊

Vi forstår at mange medlemmer i klubben alt er godkjente instruktører, og har vært med på dette tidligere, og vi ønsker nå å samle alle som er interesserte til en hyggelig kveld.

For spørsmål ta kontakt med våre kursansvarlige Ingvild og Solvor på kurs@arendalkajakklubb.no

 

Torsdag 24. mars kl. 18:30 invitere vi til idémyldring for onsdagsturer og andre turer i regi av klubben

Sitter du på gode turforslag? 

Både nye og gamle krefter er hjertelig velkomne til å delta for å dele sine tanker og ideer om turer i klubben 😊

For spørsmål ta kontakt med våre kursansvarlige Jørn og Cathrine på tur@arendalkajakklubb.no

Vi gleder oss til å høre hva dere tenker og sammen se på hvordan vi få til mest mulig bra og gøy for klubben vår fremover.

 

Hjertelig velkommen 😊

 

Hilsen,

Ingvild, Solvor, Jørn og Cathrine

Redusere strømkostnadene

Postet av Arendal Kajakklubb den 13. Mar 2022

Grunnet svært høye strømregning er det besluttet at badstuen stenges og holdes stengt inntil videre. Vi håper på forståelse for dette.

Minner om tilbudet for alle AKK medlemmer om badstue for de som ønsker dette i forbindelse med svømming på Stinta hver fredag 😊