1. mai tur til Jomfruland!

Postet av Arendal Kajakklubb den 19. Apr 2019


INFOSKRIV 1.MAITUR AKK

Oppmøtested:            Arendal kajakklubb
 Avreise:                        08.00   

Alt oppmøtested:      Valletangen 3 (Utsettingsplass)

Turleder:                       Trond-Inge Terjesen, mob: 95 27 96 88

Ass. Turleder:             Martin Hirte/ (Per Aage Gabrielsen)

Transport henger:      Roald

Retur AKK:                  Ca 18-20


1.mai tur Jomfruland

Oppmøte Arendal Kajakklubb kl 07.30. Her tar vi ut kajakker og laster hengeren for dem som har behov for det.
Vi reiser fra klubben kl 08.00. Estimert reisetid 1t og 20min. Vi ankommer Valle ca 09.30 hvor vi parkerer bilene på et jorde rett i nærheten av utsettingssted. Dette er privat og avgiftsbelagt. Det finnes kommunal parkering ca 600m fra utsettingssted. Denne er også avgiftsbelagt.
Vi skal være på vannet kl 10.00 !!!


Planen er at vi på vei ut til Jomfruland padler en mellomlang tur (gul-rute). Ruten er ca 12,5km. Det blir i rolig tempo med stopp underveis. Padling ut beregnes til ca 2-3t


På Jomfruland parkeres kajakkene på stranden ved rutebåtkaia hvor vi tar oss en lunsj før vi drar innover øya for å se på hvitveisblomstringen. Vi beregner å være på Jomfruland i 2-3t. Sees an av vær og deltakernes ønsker. Turleder har overordnet avgjørelse på dette. Avgjørelse på dette tas i lunsjen.
Etter endt opphold på Jomfruland padler vi grønn rute tilbake til Valle (ca 9km ++). Vi beregner å padle fra Jomfruland senest 16.00. Retur estimeres til 2t. Tilbake i Valle pakker vi bilene og drar tilbake til Arendal Kajakklubb.


Ferdigheter
Deltakere som skal bli med på turen bør ha grunnkursferdigheter og være vant til å padle noen timer/kilometer i kajakken. Vi padler i utgangspunktet forholdsvis skjermet men det vil bli en eksponert krysning hvor det kan bli litt vind og bølger.
Turledere er kurset opp til aktivitetsledere
For medlemmer som ikke har padlet så mye, anbefales det å vente med turen til de får mer erfaring.


Generell info
Alle deltakere skal padle sammen som en gruppe hele tiden. Hvis noen har behov for en stopp av en eller annen årsak meldes det til en av turlederne underveis.
Alle må ta med litt energirik mat og drikke som er lett tilgjengelig i kajakken underveis. Vi har opplevd at deltakere har gått «tomme» på vei tilbake.
Deltakerne må kle seg etter dagens forhold, og husk at det kan fremdeles være kaldt i vannet. Ta med lue og votter som er lett tilgjengelig under padling.
Husk å ta med klær og sko som dere kan gå med når vi kommer frem og godt med mat til lunsj.

Det er viktig at alle er med og hjelper hverandre med utsetting og pakking av kajakker slik at vi kommer raskt på vannet.
Det kan bli endringer i rutevalgene hvis været tilsier det.

Vi beregner å være borte hele dagen.
 
Hvis alle følger disse rådene har vi et godt grunnlag for en flott turdag.
 

INGEN SKAL PADLE ALENE
 

Mvh
Trond-Inge Terjesen
Arendal Kajakklubb blir med i arbeidet for tilrettelegging av fremtidens tur -og havpadling.

Postet av Arendal Kajakklubb den 19. Apr 2019Arendal Kajakklubb blir med i arbeidet for tilrettelegging av fremtidens tur -og havpadling.


Det jobbes for tiden med å lage offisielle padlekart og med å tilrettelegge for roing, tur og havpadling langs kysten. Dette er en del av den store satsingen på miljøvennlig turisme, på folkehelsen og friluftslivet generelt.


Vi er noen i AKK som alt er igang med dette og vi vil veldig gjerne ha med flere. Vi vil i stor grad kombinere det vi skal gjøre med vanlige padleturer. I første omgang prøver vi å finne ruter og lage turforslag som passer for nybegynnere og beskriver disse med noen tekster og kanskje noen bilder. Beskrivelsen skal gjerne si litt om spesielle forhold som en padler bør være oppmerksom på og eventuelt om det er noen severdigheter eller kanskje tur-stier i tilknytning til padleruta. Butikker, kiosker og tilgang til ferskvann er også informasjon som en padler kan ha god nytte av. Et turforslag for nybegynnere kan beskrive et startsted med parkering og enkel utsetting av kajakk og en fin teltplass innenfor en radius av 10  kilometers padling i beskyttet farvann. Etter hvert vil forslag til ruter og turer bli av mer forskjellig karakter. På litt sikt vil det bli en padleled nedover langs hele kysten hvor man f. eks kan overnatte i de nye kysthyttene. I Aust-Agder har vi fire slike. Lyngør fyr, Furøya, Seilerhytta og Store Torungen. Alle drives i regi av Aust-Agder Turistforening og har onlinebooking.


Kyststrekningen som vi skal jobbe med hører til kommunene Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør. Forslagene våre vil bli sendt til Norges Padleforbund og etter en evaluering og eventuell tilpasning, vil de bli sendt videre for å implementeres i Statens Kartverk. Og da kan alle laste dem ned og dra på tur.


En viktig del av arbeidet vil bli å finne de best egnede plassene for sjøsetting av kajakker og finne de fineste stedene hvor man kan raste eller overnatte. Dette vil legge føringene for mange av rutene og turforslagene. Det vil bli aktuelt å søke om tillatelser og tilskudd for tilrettelegging av forskjellige slag. Det kan være etablering av steder hvor man kan sjøsette kajakker, lage egnede landingssteder for kajakker,  rydding av rasteplasser og teltplasser og sette opp gapahuker osv. Det vil også bli satt opp skilter og informasjonstavler etter hvert som ting kommer i stand. Dette er et arbeid som vil gå over tid. Viktige ressurser er lokalkjennskap, litt kunnskaper om friluftsliv og kreative ideer. Alle slags innspill mottas med takk.


E-mailadesse:    padleled@arendalkajakklubb.no


Ps:

Vestfold ligger litt foran oss i løypa: https://www.youtube.com/watch?v=dAmkaV-S6zo


Mvh Padleled-gruppa i Arendal Kajakklubb
Dugnad !

Postet av Arendal Kajakklubb den 5. Apr 2019

Plan : 

Nye kajakkhyller, flytte barnekajakker til konteineren på Tangen! 

Håper mange møter :-) 

Klubbkveld - onsdag 10/4-19 kl. 18.30-20.30

Postet av Arendal Kajakklubb den 5. Apr 2019

Vi starter sesongen med gjennomgang av årets padleaktiviteter og annet som skjer i klubben, litt om utstyr, lett servering og sosialt. 
Introkurs sesongen 2019

Postet av Arendal Kajakklubb den 16. Mar 2019

Arendal Kajakklubb arrangerer introduksjonskurs for alle som ønsker å begynne å padle. Dette er det første kurset man tar. For å ta dette kurset må du først melde deg inn i Arendal Kajakklubb. Dette kan du gjøre her på medlemssiden vår under : 

- Bli Medlem : https://arendalkajakklubb.no/p/33063/bli-medlem

Når du har registrert deg som medlem og betalt kan du melde deg på introkurs. 

Merk at påmeldingen skjer via vaattkort.noLevert av IdrettenOnline