VHF-kurs !

Postet av Arendal Kajakklubb den 6. Nov 2019

Etter ønske fra flere klubbmedlemmer, kan vi nå tilby et VHF-kurs i regi av klubben.

Kursdager blir 20. og 21. november i klubbens lokaler.

Tid,16:30 - 20:00 begge dager.

Kursavgiften betales av klubben. Se ellers info under:

Info om VHF-kurset fra kursleder Geir Varberg;

VHF-kurset gir kompetanse til å bestå SRC/VHF-eksamen som administreres av Telenor Kystradio. Du kan lese mer om eksamen her, herunder prising av denne; http://kystradio.no/privat/sertifikat/eksamensinformasjon/

Kurset tar røflig 7-8 timer, men dette er igjen veldig avhengig av kompetansenivået til deltakerne, som jeg erfarer kan variere veldig, samt hvor mye praktisk øving vi skal ha.

OBS; Eksamensavgift kommer i tillegg til kursavgiften og koster for tiden 831,- pr pers. Det er ikke nødvendigvis gitt at alle VHF-brukere må ha VHF-sertifikat siden det åpnes for at folk uten sertifikat kan bruke VHF-radio så fremt noen med sertifikat «har kontroll» (så kan man jo evt vurdere å tøye dette litt. F.eks en av flere på tur har VHF-lappen, og andre som ikke har det, også er utstyrt med VHF-radio). Som en del av kurset (på slutten) vil jeg gå gjennom et eksamens eksempel og vise hvordan eksamen tas (eksamen tas på nett og det er ikke noe krav forbundet med dette). Det er helt uproblematisk å gjennomføre eksamen på et hvilket som helst tidspunkt etter kursingen (på egen pc). Noen vil nok foretrekke å ta eksamen rett etter kurset, andre vil gjerne vente (og lese seg opp litt). Det eneste som kreves for å ta eksamen, er en pc med nettleser og internett.

Selve kurset;
- Før kurset starter, vil alle kursdeltakere få tilsendt link til et webbasert VHF introduksjonskurs samt informasjon om kurset. Dette betinger at jeg får mailadresse til de som skal være med på kurset, før kursoppstart.
- Selve kursingen foregår på et kurslokale og det blir da to aspekter som vektlegges spesielt;
- Hvordan kajakkpadlere best mulig kan nyttiggjøre seg VHF-radio (fokus på praktisk bruk)
- Teoretisk og praktisk kompetanse som blant annet gjør en skikket til å ta eksamen
- Jeg bruker mye eksempler og kursdeltakerne får prøve seg på litt VHF-bruk.
- På slutten av kurset gis praktisk eksamensinformasjon, og vi gjør i fellesskap et eksempel på en eksamen

Påmelding kan sendes til epost: johfredriksen@hotmail.com. Skriv Navn, epost og mobilnr. i mailen.

Klubbkveld 10. oktober !

Postet av Arendal Kajakklubb den 2. Okt 2019

Det arrangeres klubbkveld torsdag 10. oktober kl. 18.00.

Det kommer blant annet til å bli innslag rundt årets aktiviteter innen surfski, konkurranse, kurs/rekruttering, hav og tur, informasjon angående bruk av klubbutstyr og dugnader, og også litt om Allidrett Barn. Vi håper også på å bli litt oppdatert angående arbeidet rundt Padled.

Vi håper så mange som mulig har anledning til å komme denne kvelden:-)

Vel møtt og vennlig hilsen

Barnepadling - en liten oppdatering !

Postet av Arendal Kajakklubb den 15. Sep 2019

Det er for tiden 12 barn som går på barnepadling. Kari Elin Bratteland er en av aktivitetslederne.

Barnepadlingen har fokus på både kajakk, men også andre uteaktiviteter. Barna får være med på flere ulike idretter, varierte øvelser og mye moro.

For tiden er aktiviteten lek på SUP-brett, som de synes er gøy! Her kommer noen bilder fra forrige samling.

Hisøy Rundt - turløp !

Postet av Arendal Kajakklubb den 30. Aug 2019

Hisøy Rundt

AKK inviterer til et uhøytidelig og sosialt klubbløp Hisøy Rundt søndag 8. september.

Start- og målgang ved klubben. Starten går kl 12.00.

Møt gjerne opp i god tid før start. Sekreteriatet åpner kl 11.00. Vi oppfordrer alle klubbens medlemmer til å delta, spesielt hav- og turpadlere. Vi legger opp til sosialt samvær og grillmat etter løpet.

Det er ingen deltakeravgift for å være med, men for å vite hvor mange som kommer ønsker vi påmelding innen torsdag 6/9.

Påmelding: epost hjm@cfdmarine.com, tlf/sms 90510536

Film og bilde reportasje fra NM i Surfski 2019

Postet av Arendal Kajakklubb den 13. Aug 2019

10. August ble det for femte gang holdt NM Surfski.

Klikk på linken under for mer informasjon og flotte bilder fra arrangementet :

Filmreportasje:

Tilstede forrige helg var også en av våre egne medlemmer i Arendal Kajakklubb,  Rawad Ajameah. Han er journalist og har laget en flott filmreportasje fra arrangementet.

God fornøyelse :